Om Karlsnäsgården

Karlsnäsgården är Ronneby Orienterings- klubbs friluftsanläggning och klubbgård. Gården ligger ca 13 km norr om Ronneby i en naturskön och avstressande miljö vid stranden av Rötlången som ingår i Ronnebyåns vattensystem. Härifrån utgår många av klubbens träningar och aktiviteter. Men här finns även möjlighet till rekreation både för klubbens egna medlemmar (c:a 400) och allmänheten.

Här finns motions- och skidspår av varierande längder om 2-10 km, samt ett konstsnö- och elljusspår på 1,7 respektive 2,5 km. Genom kompletterande belysning som är genomförd kan man åka skidor/motionslöpa 3,3 km i elbelysning.

Tipspromenader arrangeras en gång i veckan på söndagar. Veckans motionsorienteringsbana finns för självservering i en röd brevlåda vid anslagstavlan, utanför gården under april t o m oktober.

Möjlighet till att hyra kanot finns, främst genom Paddelkompaniet.

Karlsnäsgården består av en huvudbyggnad med ett entréplan om 200 m² bestående av ett modernt reasturantkök, matsal om ca 40 platser, ett större klubbrum och klubbkansli. Ett övre plan, också på 200 m², består av en konferenssal om ca 40 bordsplatser eller 60 sittplatser och två grupprum. En ny omkädningsbyggnad med tre omklädningsrum, duschutrymmen och två bastur har nyligen tagits i bruk. I två separata annex finns logimöjligheter för 45 personer. Ytterligare byggnader är stora ”danslogen” på drygt 500 m², som kan användas sommartid för upp till 150 personer.

En enkel stationsbana med bl.a. Bågskytte och Yxkastning har färdigställts på ”grillängen” norr om Karlsnäsgården. Aktiviteten är tänkt för samarbetspartners vid personal/friskvårdsarrangemang m m.