Trots regnväder var det överraskande många som gick höstvandringen på Karlsnäsleden. Förvisso hade vädret skrämt bort många men det kom ändock ca 250 personer till vandringen och övriga kringarrangemang. Deltagarna kunde emellertid glädjas åt att regnet temporärt upphörde mellan kl 9 och 14.

En aktivitet som tilldrog sig extra stort intresse var äppelutställningen på Karlsnäsgården. Äppelkännaren Erik Håkansson från Urshult visade en samling på över 160 olika äppel- och päronsorter och kunde hjälpa många besökare med att sortbestämma medhavda frukter. Lämpligt med tanke på vädret var också att Friluftsfrämjandet flyttat ut på leden och serverade varm saft vid Värperyds kraftstation.

Vid S.Bygget bjöd Ronneby OK på kaffe, bulle och värmande brasa vilket alltid uppskattas. Maxi hade sponsrat med frukt. En insamling till klubbens ungdomsverksamhet gav 705 kr. Andra populära inslag är Blekinge Hemslöjds aktivitet vid Linsnuggan norr om Kallinge och Ronneby OK:s tipspromenad på slutet av vandringen. Väl framkomna till Karlsnäsgården lät sig vandrarna sig väl smaka med grillad korv eller något från serveringen. Nytt för i år var här också Civilförsvarsföreningens med utställning och information.

Höstpromenaden på Karlsnäsleden har blivit en populär och återkommande aktivitet som nu genomfördes för 9:e gången. Dags att planera för ett jubileum 2014?

Hostpromenaden_2013Hostpromenaden_2013_1 Hostpromenaden_2013_2_utvald Hostpromenaden_2013_3

1 kommentar

  • Wonderful post however , I was wondering if you could write a litte more on this topic?
    I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
    Many thanks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *