Karlsnäsgården är Ronneby Orienteringsklubbs klubbgård. Gården ligger ca 13 km norr om Ronneby i en naturskön och avstressande miljö vid stranden av Rötlången som ingår i Ronnebyåns vattensystem. Härifrån utgår många av klubbens träningar och aktiviteter. Men här finns även möjlighet till rekreation både för klubbens egna medlemmar (c:a 400) och allmänheten.

Här finns motions- och skidspår av varierande längder om 2-10 km, samt ett konstsnö- och elljusspår på 1,7 respektive 2,5 km. Genom kompletterande belysning som är genomförd kan man åka skidor/motionslöpa 3,3 km i elbelysning.

Tipspromenader arrangeras en gång i veckan på söndagar. Veckans motionsorienteringsbana finns för självservering i en röd brevlåda vid anslagstavlan, utanför gården under april t o m oktober.

Möjlighet till att hyra kanot finns, främst genom Paddelkompaniet.

Karlsnäsgården består av en huvudbyggnad med ett entréplan om 200 m² bestående av ett modernt reasturantkök, matsal om ca 40 platser, ett större klubbrum och klubbkansli. Ett övre plan, också på 200 m², består av en konferenssal om ca 40 bordsplatser eller 60 sittplatser och två grupprum. Det finns en omklädningsrumsbyggnad med tre omklädningsrum, duschutrymmen och två bastur. I två separata annex finns logimöjligheter för 45 personer. Ytterligare byggnader är stora ”danslogen” på drygt 500 m², som kan användas sommartid för upp till 150 personer.

En enkel stationsbana med bl.a. bågskytte och yxkastning finns på ”grillängen” norr om Karlsnäsgården. Aktiviteten är tänkt för samarbetspartners vid personal/friskvårdsarrangemang m m.

Översiktskarta