I söndags gick den årliga höstvandringen längs Karlsnäsleden av stapeln.

Som tidigare år var även årets arrangemang mycket uppskattat och över 250 personer gick leden och räknar man in de som tog sig till Karlsnäs direkt för att gå tipspromenaden, så var det uppåt 400 som aktiverades denna fina höstdag.

Man kunde starta sin vandring från antingen Ronneby eller Kallinge torg. Längs leden fanns flera aktiviteter.

Bland de många aktiviteter som erbjöds kan nämnas linberedningen vid Blekinge hemslöjds station där ovanligt många stannade till och fick se hur linberedning går till.

Civilförsvaret hade haft fullt upp vid sin station och beräknade att minst 250 personer tagit del av deras utskänkning av kaffe och bulle etc.

Tipspromenaden kunde denna söndag genomföras som vanligt på Karlsnäs eller längs leden.

Väl framme på Karlsnäs hade Naturskyddsföreningen och Friluftsfrämjande en gemensam station för information om deras verksamheter. Bl.a förevisades att antal kanoter.

Karlskronas Bågskyttar hade en station där man kunde få prova på bågskytte och Paddelkompaniet visade upp sin verksamhet.

Ronneby OK hade sin servering på Karlsnäsgården öppen och hade även en försäljning av grillkorv ute på gårdsplan.

Ronneby Kommun Fritid ansvarade som vanligt för busstransporterna tillbaka till Kallinge och Ronneby.

Det vackra vädret som successivt gick över till solsken uppskattades mycket och bidrog till att alla tycktes njuta av promenaden.

Höstpromenaden är nu ordentligt etablerad. Deltagare kom inte bara från Ronneby kommun utan även från grannkommunerna Karlshamn och Karlskrona. Dessutom kunde minst ett 10-tal som kommit ända från Danmark noteras.

1 kommentar

  • Göran Folkesson

    Trevligt att konstatera att Karlsnäsleden var rätt satsning när vi planerade en vandringsled i Karlsnäsprojektet. Söndagens vandring visar att det finns en tradition i ”höstvandringen” och till min glädje mötte jag vandrare längs leden både förra söndagen och vid utmärkningen av leden i veckan. Tack alla inblandade för gott jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *